Militer > ΟΥΤΕ ΛΕΠΕΝ ΟΥΤΕ ΜΑΚΡΟΝ ! ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ !

ΟΥΤΕ ΛΕΠΕΝ ΟΥΤΕ ΜΑΚΡΟΝ ! ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ !

Όχι στην Λεπέν !

 

Ορίστε την που πλασάρεται ως « υποψήφια του λαού », ενάντια στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, ενάντια στον αντεργατικό νόμο Ελ Κομρί ! Μα σοβαρά, μπορεί κανείς να την πιστέψει ;
Η Λεπέν προκαλεί παντού το φόβο. Στις γραμμές των αγωνιστών, κανέναν δεν ξεγελά το « φιλολαϊκό » της αφήγημα, όμως προκαλούν φόβο ο άκρατος εθνικισμός, ο ρατσισμός και η ομοφοβία που κουβαλάει όπου πάει, η έκκληση για υπερψήφισή της που απηύθυνε το πουριτανικό συνονθύλευμα « Manif pour Tous », και ούτω καθεξής. Το Εθνικό Μέτωπο και η Λεπέν, εκπροσωπούν την πιο ξεδιάντροπη και πιο σκληρή τάση της αντίδρασης, διαλαλούν ότι πιο σιχαμερό και αντιδραστικό υπάρχει στην κοινωνία.

 

Αλλά όπως λέει το λαϊκό ρητό, « ο φόβος φυλάει τα έρμα », και πολύ καλά γνωρίζουμε πως δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε το φόβο με μια ψήφο. Ας υπενθυμίσουμε άλλωστε εν προκειμένω σε όσους ξεχνούν ότι η υπερψήφιση του Σιράκ το 2002 (και ΕΜΕΙΣ, τα μέλη του Προλεταριακού Δρόμου, δεν τον είχαμε ψηφίσει !) ουδόλως απέτρεψε την ανάπτυξη του Εθνικού Μετώπου...
Οπότε, ναι, είτε κερδίσει είτε όχι η Λεπέν τις εκλογές, ο αγώνας εναντίον της, εναντίον του Εθνικού Μετώπου και των συμπαρομαρτούντων είναι μπροστά μας. Αγώνας αντιρατσιστικός, μέσα στις επιχειρήσεις και στις γειτονιές. Αγώνας αντιφασιστικός ενάντια σε κάθε λογής φασιστικά μορφώματα. Αγώνας για την ισότητα δικαιωμάτων ενάντια στον σεξισμό, το ρατσισμό και όλες τις φοβίες έναντι των ατόμων ΛΟΑΤ. Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, υπέρ της διεθνούς αλληλεγγύης και της υποδοχής των μεταναστών.

 

Όχι στον Μακρόν !

 

Ο Μακρόν υποστηρίζεται από όλα όσα κάνει η εργοδοσία και η μεγαλοαστική τάξη στους θώκους της κρατικής μηχανής. Εμπνευστής όλων των μεταρρυθμίσεων του Ολάντ, έχει ήδη αποκαλύψει τις προθέσεις του για τη συνέχεια. Πρόκειται για έναν υποψήφιο που τόλμησε να ξεστομίσει ότι δεν του αρέσει η έκφραση « βαριά και ανθυγιεινή » επειδή δίνει άσχημη εντύπωση για την εργασία... Τι ωραία ! Όλοι οι προλετάριοι των εργοστασίων, των μεταφορών, των νοσοκομείων, της οικοδομής και των δημοσίων έργων θα το εκτιμήσουν δεόντως !

 

Ο κατάλογος των υποστηρικτών του μιλά από μόνος του : από τον Σαρκοζί στον Γκατάζ, τον Βαλς, τον Ολάντ και τη Μέρκελ, όλοι όσους πολεμάμε εδώ και δεκαετίες, οι εκπρόσωποι των εκμεταλλευτών μας. Και όλοι αυτοί μας έχουν ήδη από τώρα υποσχεθεί τα χειρότερα για το μέλλον !

 

Ο Μακρόν είναι νέος, δυναμικός, έχει μοντέρνο στιλ, αλλά δεν παύει να είναι ο τέλειος εκπρόσωπος της μπουρζουαζίας, της κοινωνικής τάξης που υποστηρίζουν τα αφεντικά, οι υπουργοί, η αστυνομία, η δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης, της κοινωνικής τάξης που οργανώνει την εκμετάλλευση και την καταστολή μας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, στο χώρο εργασίας και εκτός αυτού.

 

Δεν θα μας κάνουν να διαλέξουμε το μικρότερο κακό !

 

Σήμερα, όλα τα μέσα ενημέρωσης μας πιέζουν αφόρητα ώστε να ρίξουμε την ψήφο μας στον Μακρόν, προκειμένου να « μπει φραγμός » στην Λεπέν. Και όλες οι φωνές που καλούν σε μποϊκοτάρισμα (όπως εμείς), σε αποχή ή σε λευκή ψήφο καταπνίγονται.

 

Παρά ταύτα, δεν έχουμε κανέναν δισταγμό και δεν θα μας κάνουν να σωπάσουμε, καθώς γνωρίζουμε πως καμία από τις δύο επιλογές ψήφου ούτε κατά διάνοια δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντά μας. Είναι σίγουρο πως και οι δύο είναι υποψήφιοι του ίδιου « συστήματος ».

 

Εμείς όμως δεν είμαστε όπως ο Μελανσόν, ή όπως η συνομοσπονδιακή γραμματεία της CGT, που υπεκφεύγουν με θολές συνταγές του τύπου « να βάλουμε φραγμό στην Λεπέν » ώστε να αποφύγουν να ασκήσουν κριτική σε όσους ψηφίζουν τον Μακρόν. Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση : είναι ανάγκη να ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΟΥΜΕ τον δεύτερο γύρο, δεν θα πρέπει να συμμετάσχουμε σε αυτό το σάπιο παιχνίδι της « χρήσιμης ψήφου » (χρήσιμη για ποιον ; χρήσιμη για ποιο πράγμα ;)

 

Στον πρώτο γύρο, η αποχή υπήρξε μικρότερη από το αναμενόμενο, και η θέση για ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΙΣΜΑ (την οποία προβάλλαμε μαζί με άλλους) δεν έπεισε παρά μόνο μια μειοψηφία. Αυτό είναι γεγονός. Πράγματι, ο οδοστρωτήρας έκανε καλά τη δουλειά του και κατάφερε να βάλει ενοχές σε εκείνες και εκείνους που δεν πίστευαν αρκετά σε αυτή τη θέση, οδηγώντας τους στην τελική να ρίξουν « χρήσιμη » ψήφο. Τίποτα το δραματικό, το αποτέλεσμα είναι μπροστά μας, ο καθένας ας συλλογιστεί... Μήπως όμως έφθασε η στιγμή να ξεφύγουμε από αυτό το παιχνίδι που θέλουν να μας επιβάλουν ;

 

Τη « δημοκρατία » τους που σαπίζει, δεν τη θέλουμε !

 

Πολλοί στον περίγυρό μας ξαφνιάστηκαν με το αποτέλεσμα του Φιγιόν στον πρώτο γύρο, παρά το βουνό των κατηγοριών που έχει φορτωθεί. Ε λοιπόν, να ποια είναι η διεστραμμένη δημοκρατία τους. Παρακολουθήσαμε μια προεκλογική εκστρατεία με όλο και περισσότερο στρεβλά τεχνάσματα, με όλο το μπάχαλο στις προκαταρκτικές, με ένα κάρο προδοσίες, τροφοδοτούμενη από δημοσκοπήσεις αβέβαιης αξίας με τις οποίες επιδίωξαν να μας καπελώσουν.
Και έπειτα, μόλις καλά καλά διενεργήθηκε ο πρώτος γύρος, τι βλέπουμε ; Άρχισαν ήδη να αλληλοσπαράζονται για μια θεσούλα βουλευτή στις επερχόμενες βουλευτικές, στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, στους Ρεπουμπλικάνους, στο ΚΚ, στους Ανυπότακτους του Μελανσόν...
Πρέπει σήμερα να ξεφύγουμε από αυτό το σύστημα στο οποίο θέλουν να μας παγιδεύσουν (« αν δεν πας να ψηφίσεις, τους αφήνεις να κάνουν ότι θέλουν »). Μποϊκοτάρισμα δεν σημαίνει αδράνεια. Αντιθέτως, σημαίνει πως δεν τους αφήνουμε να κάνουν ότι θέλουν ! Θέλουμε να ξαναπάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να τελειώνουμε με αυτούς τους ειδήμονες της πολιτικής που ισχυρίζονται ότι μιλούν εξ ονόματός μας.

 

Να οργανωθούμε ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση !

 

Εμείς, τα μέλη του Προλεταριακού Δρόμου, μποϊκοτάραμε τις εκλογές στον πρώτο γύρο, και το ίδιο θα κάνουμε στις 7 του Μάη. Και καλούμε όλους τους συνειδητούς αγωνιστές να πράξουν με τον ίδιο τρόπο, να απορρίψουν το κοστούμι που θέλει να μας φορέσει η αστική δημοκρατία.

 

Έχουμε πλέον βαρεθεί την αυξανόμενη εξαθλίωση, την ανεργία, την επισφάλεια και τις ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας στο βωμό της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Φτάνει πια με την καταστολή και τη βία στις λαϊκές γειτονιές και σε όλες τις κινητοποιήσεις.

 

Ναι, αυτό στο οποίο εναντιωνόμαστε είναι ακριβώς ένα « σύστημα », το καπιταλιστικό σύστημα, μια μειοψηφία αστών που εκμεταλλεύονται και ταλαιπωρούν την πλειοψηφία των προλετάριων και των εργαζομένων.

 


- Δεν επιθυμούμε να μπαλώσουμε την κατάσταση, δεν θέλουμε μια « Έκτη Δημοκρατία » ή έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Θέλουμε ένα άλλο « σύστημα », που όμως θα πηγάζει από μας και θα είναι προς όφελός μας.
- Επιθυμούμε να έχουμε όλοι δουλειά, να δουλεύουμε με άλλο τρόπο, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση !
- Η στέγη είναι δικαίωμα, οι φροντίδες υγείας είναι δικαίωμα, η εκπαίδευση είναι δικαίωμα !
- Διεκδικούμε την ισότητα δικαιωμάτων, για Γάλλους ή μετανάστες, με ή χωρίς χαρτιά, για ετεροφυλόφιλους ή ΛΟΑΤ, για άνδρες και γυναίκες !
- Διεκδικούμε το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας και εγκατάστασης, τη διεθνή αλληλεγγύη !
- Διεκδικούμε την παύση των επιδρομών του γαλλικού ιμπεριαλισμού, την απόσυρση των στρατευμάτων, τη διεθνή αλληλεγγύη προς τους μαχόμενους λαούς !
- Επιθυμούμε να βάλουμε τέρμα στην καταστολή και το ρατσισμό ! Φτάνει πια με την αστυνομική βία, ως εδώ με τα ρατσιστικά εγκλήματα !

 

Και σήμερα, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συσπειρωθούμε, να οργανωθούμε, να οικοδομήσουμε μια οργάνωση που θα είναι πράγματι δική μας, για να γκρεμίσουμε αυτό το σύστημα, να καθοδηγήσουμε την επανάσταση την οποία έχουμε ανάγκη. Σήμερα εμείς, τα μέλη του ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, έχουμε να δηλώσουμε το εξής σε όλους τους συναγωνιστές που προβληματίζονται : έχει πλέον ωριμάσει η στιγμή για να οργανωθούμε ! Ελάτε μαζί μας !

 

Πρωτομαγιά του 2017

 

Traduction

Soutenir par un don